remediile din casă

Remediile din casă

Observ unele teme care se repetă constant în discuțiile cu clienții și un subiect foarte des adus în discuție, mai ales în această perioadă, este trusa de remedii pe care să o avem în casă.

De fiecare dată, din păcate, las clientul “în ceață” cu răspunsul pentru că nu am unul stadard. Am întâlnit câteva situații de urgență când clientul nu avea nimic în casă pentru dezinfectarea unei răni ușoare și am întâlnit situații când clientul avea foarte multe produse dar nu avea idee ce să facă cu ele. Am întâlnit clienți care aveau 2-3 remedii în casă cu care ar fi vrut să “trateze urgent” o problemă pentru care era nevoie de mult mai multe produse. Am întâlnit clienți care au aplicat remedii contraindicate copiilor, copiilor. Am întâlnit tot felul de situații cu clienți care sunt binevoitori, clienți care sunt în trend, clienți care nu vor la medic, etc.

Trusa de remedii pe care ar fi bine să o ai în casă se bazează pe o listă, făcută în scris, o listă e care trebuie să o gândești în funcție de mai mulți factori. Asta ca să știi ce ai acolo!

Înțelege problemele cu care te confrunți cel mai des. Aici e bine să incluzi toți membrii familiei. În general e bine să ai în casă:

  • produse pentru dezinfectarea rănilor& plasturi,
  • remedii de urgență pentru senibilitățile specifice cu care vă întâlniți cel mai des (digestiv, respirator, piele, ORL, febră, stări de nervozitate, migrene, insomnie, etc.),
  • suplimente alimentare sau vitamine,
  • produse pentru stimularea digestiei,
  • cărbune medicinal,
  • un produs cu efect antiinflamator (pentru terapia durerii),
  • săruri de rehidratare,
  • produse antiinfecțioase pentru primă fază- de ex popolis.
  • în această perioadă e bine să știți care sunt produsele importante (de ex antivirale naturale, produse pentru dezinfectarea aerului, produse expectorante, etc)

Învață-ți limitele! Foarte important este să știi care este limita ta, ca bolnav sau ca persoană care are grijă de un bolnav (mamă, parteneră, etc.), să știi care sunt limitele tale în ceea ce privește înțelegerea unor noțiuni medicale, cât de ușor faci față unor metode de aplicare intesive, dacă ai nevoie de remedii cu acțiune rapidă, dacă reziști psihic să aplici tratamente mai neplăcute copilului (lavaj nazal, aspirarea nasului, aplicarea de supozitoare, etc), dacă ai spațiu unde să depozitezi produsele în siguranță, dacă ai posibilitatea de a face diversele măsurători, amestecuri și dacă ai recipiente, etichete și unelte pentru aceste procedee.

Trebuie să ai în considerare faptul că există contraindicații la unele produse în funcție de vărstă sau unele condiții speciale și afecțiuni- sarcină, alăptare, alergii, epilepsie, probleme cardiace, dezechilibre endocrinologice sau ale sistemului imunitar, etc. În general contraindicațiile, precauțiile și gradul de toxicitate ar trebui să le găsiți ca informație pe situl mooma la descrierea lungă a produsului sau la produse de la alte firme dacă nu le pun la îndemăna clientului, aveți dreptul să le cereți.

Ar mai fi bine să te gândești și la formele în care preferi să ai remediile. Metodele de extracție a principiilor active ale plantei sunt multiple, la fel și formele farmaceutice. Câteva exemple: uleiuri esențiale, tincturi, granule homeopate, ceaiuri, capsule, siropuri, etc. Eu le folosesc pe toate, dar nu tot timpul și nu pentru orice. Am dăugat și am eliminat din ele în timp, cu observare la efectele de care aveam nevoie, cu modul de administrare care îmi e la îndemână, în funcție de cost și de calitatea produsului la care am acces. Dar la noi în familie nu avem probleme care să ne limiteze metodele de aplicare. Adică nu avem probleme hepatice de exemplu, care să excludă aplicarea extractelor alcoolice, nu avem probleme (grave) ale pielii care să ne limiteze această metodă de aplicare, nu avem probleme ale stomacului dacă este nevoie să luam un preparat care are contraindicații la persoanele cu ulcer gastric de ex, nu avem nici alergii la produse apiterapice.

Carnetul din cutie. Există categoria de clienți care au toate uleiurile esențiale posibile în casă dar nu știu ce să facă cu ele. Poți să ai un carnețel frumos în care să ai notat fiecare remediu pe care îl ai în trusă cu acțiunile terapeutice, poți să îți notezi combinații de remedii pentru diverse situații- mai ales dacă ești o persoană care uită repede, poți să adaugi în carnețel și unele proceduri de prim ajutor, ar fi indicat să ai notat și tratmanetele pe care le iei tu, ca să nu uiți sau în cazul în care pățești ceva, să fie scris ce medicație iei sau, ce ar trebui să- ți aplice cineva care deschide cutia ta cu remedii petru prima dată. Organizare! Tot în carnet ar fi bine să scrii și antidoturile sau ce să faci în caz că din greșeală copilul tău a înghițit ulei esențial sau medicamente sau si-a turnat ulei esențial pe piele, în nas, ochi, etc. E bine să ai aceste informații la îndemână pentru că e posibil ca într-o situație de panică, să nu mai știi ce ai de făcut.

Notează- ți când le-ai deschis! Este important, mai ales la produse pe care nu le deschizi și le consumi pe termen lung, ci doar de câteva ori pe an.

Eu am ales să folosesc produse care nu ies din termenul de valabilitate chiar repede așa că am produse care țin și 2 ani chiar dacă le-am desfăcut, important e să le depozitez corespunzător.

Notează-ți rețete! Una din părțile faine ale uleiurilor esențiale este că pot fi aplicate în super multe situații și la foarte multe dezechilibre. Și nu doar dezechilibre, ci și pentru wellness și din acest motiv, e bine să îți notezi rețete și combinații care ți-au plăcut. Așa înveți și mai multe despre tine. Eu am un caiet doar cu rețete de mirosuri și încerc să scriu câte o poveste pe scurt sau mai pe lung despre ce mi-a inspirat experința cu acea combinație. Pentru cine nu știe, mie îmi place să construiesc mirosuri care să descrie unele imagini, unele trăiri emoționale, care să descrie olfactiv un eveniment, am mai făcut și identitate olfactivă petru câteva firme mici sau anul trecut am avut un proiect de îmbunătățire olfactivă pentru expoziția de pictură Gong, a unei prietene, Miruna Almășan.

Apelează la terapeut! Oricum a fi, dacă nu te descurci, dacă vrei să aplici fitoterapia și aromaterapia la un nivel mai departe de aliment sau de produs care să îți optimizeze starea fizică și emoțională, te sfătuiesc să apelezi la persoane care au studii în domeniu. Și recomand și aici să faceți o selecție! și mai ales să fii conștient de diferența între terapeut cu studii reale în domeniu, un consultant în vânzări sau ambasador de brand. Când primești recomandări terapeutice, să ai întotdeauna în minte întrebarea ce o certifică pe acea persoană să dea recomadări terapeutice? Până la urmă e vorba de integritatea sănătății tale!

https://www.facebook.com/madazug
https://www.instagram.com/mooma.ro/?hl=en

Spune-ți părerea