Despre Mădălina Zugravu

 

Ador începutul toamnei, cafeaua cu cardamom și dulceața de mandarine.

Marea constantă a vieții mele a fost atracția și fascinația pentru plante și funcționalitatea lor. Am explorat o parte mare din materiile care aplică planele într-un mod funcțional, marcând arii variate precum dietele bazate pe hrană vie, permacultura, horticultură, homeopatia, fitoterapia, și arta ceaiului, activitățile în aer liber și în general lucruri care, în fond, țin de o viață în comuniune cu natura.

Am descoperit că aromaterapia este mai mult decât o desfătare a simțurilor, este o unealtă de vindecare complexă, subtilă. Așadar studiul aromaterapiei a venit oarecum firesc, din curiozitate, pasiune și fascinație, devenind un mod de viață. Acum aromaterapia în viața mea este și un job, însă este mai mult de atât. Îmi stârnește atât de multă curiozitate și creativitate cum nici o altă materie nu a făcut-o până acum.

Am ales să studiez aromaterapia acum 6 ani, începând cu un curs de bază.

Încă studiez și aplic din pasiune și dorință de cunoaștere aprofundată a relației cu plantele, cu moleculele volatile. În acești ani mi s-au deschis primele uși spre vindecarea holistică. Aici se discută despre o abordare mult mai profundă atât a afecțiunilor, a plantelor și nu în ultimul rând al sufletului. La fiecare lucru nou învățat îmi dau seama că mai am o mulțime de lucruri de avut în vedere, de învățat. Așa găsesc putere și ambiție să merg mai departe în căutările mele.

În urma absolvirii mai multor cursuri de diferite nivele pentru aromaterapeuți în mediul online, momentan sunt în curs de acreditare în cadrul Federației Internaționale de Terapeuți Holistici, cu centrul în Marea Britanie, iar de la începutul anului în curs am intrat într-un program de mentoring sub aripa a două persoane importante în domeniul aromaterapiei, Cathy Skipper (profesor/îndrumător aromaterapeut și botanist)  și doctor Florian Birkmayer (doctor psihiatru, analist junghian și aromaterapeut). Ei sunt persoanele din spatele AromaGnosis. Alături de ei învăț ceea ce înseamnă o abordare holistică, completă, învăț ce înseamnă vindecare prin vindecarea proprie, învăț o nouă abordare în relația cu natura, cu plantele și nu în ultimul rând învăț sa fac conexiunea între plantă și omul în nevoie.

Un lucru pe care l-am observat odată cu începutul practicii este că aromaterapia, ca și alte laturi ale vindecării alternative, este știință când vine vorba de rațiune și artă când vine vorba de aplicare. Consider că a deveni terapeut este neapărat să absolvi o școală, dar nu este suficient. A fi terapeut necesită să înțelegi mai departe de teorie, să înțelegi procesele de îmbolnăvire și de vindecare prin practică, prin deschidere mentală și emoțională, observație, studiu continuu al ciclicității naturii, termenul de pacient și foarte important propriile limitări de cunoștințe. Punerea în aplicare a acestor factori necesită multă energie și resurse din partea terapeutului, necesită multă dedicare, consecvență, cunoașterea factorilor de risc și asumarea acestora.

Am ales calea plantelor aromatice și din motive personale, hedonice, este minunat să lucrezi cu plante cu miros puternic, acest limbaj al lor este atât de evident și impunător încât nu pot rezista să nu încerc să citesc care le este scopul și povestea.

 

Despre proiectul mooma.ro

 

Sunt o persoană autodidactă, foarte pasionată de domeniul aromaterapiei și al plantelor. Am considerat că munca pe care o fac în descoperire acestor domenii merită să fie accesibilă și expusă într-un mediu la îndemâna oricărei persoane cu acces la internet, nefiind necesară accesarea unor anumite platforme de socializare.

Pentru că aromaterapia se pare că mă ajută extrem de mult în dezvoltarea personală, pe blogul mooma.ro îmi voi expune munca și căutările necesare mie în procesul de cunoaștere a plantelor și recunoaștere a modului meu de lucru cu acestea.

Toate cursurile pe care le-am făcut până acum au fost predate de școli din Marea Britanie și SUA. Având în vedere că partea practică în astfel de situații nu este posibilă în clasă alături de profesor, am reușit să găsesc o modalitate eficientă de studiu acasă. Acest blog vine la aproximativ 6 ani după ce am început studiul așa că primele articole vor fi de introducere iar informațiile oferite aici sunt unele găsite și în cursuri și pe internet. Însă pe parcursul evoluției blogului mă voi axa strict pe experiențele proprii, după criteriile și îndrumările mentorilor și profesorilor mei.

În mediul științific românesc am fost primită cu deschidere chiar dacă sunt autodidact, însă a trebuit să demonstrez un minim de cunoștințe, în special în botanică, baza oricărei științe sau terapii care se ocupă cu plante.

În magazinul online mooma comercializez produsele cu care lucrez și pe care le cunosc deja. Am făcut o selecție de produse care să acopere situațiile la care sunt capabilă să ofer un răspuns din expertiză, iar scopul principal este asumarea calității terapiei.

În aceste condiții toate experiențele expuse pe blog fac referință la produsele comercializate în magazinul aferent iar asumarea mea ca și recomandări va fi strict legată de aceste produse. Bineînțeles, colecția proprie de uleiuri și extracte este una mai mare, însă deocamdată consider că pentru a folosi acasă uleiurile esențiale, este suficientă gama oferită deja în magazin. Nu intenționez să încarc persoanele cu o varietate mare de produse doar de dragul vânzării.

Puteți să intrați în contact cu mine prin formularul de contact. Pot fi contactată pentru consultații, pentru creare de blenduri personalizate în scop comercial, artistic sau etnofarmacologic.

Dacă doriți să aflați poveștile mele, vă recomand să vă abonați la newsletter. Prin această scrisoare electronică voi anunța noile articole publicate pe blog și eventualele schimbări în magazin.

 

Despre produse

 

Selecția produselor noastre este bazată pe calitate, etică și sustenabilitate.

mooma.ro oferă produse în regim de retail.

Principalul nostru distribuitor de produse este din Marea Britanie, l-am ales după criteriile sustenabilitate fair trade și calitate ridicată. Distribuitorul nostru face parte dintr-o asociație care este specializată pe comerțul cu uleiuri esențiale care reprezintă producători și furnizori de produse din domeniul aromaterapiei, dar în același timp asociația reprezintă și interesul consumatorilor din Marea Britanie. Membrii acestei asociații sunt angajați într-un proces de schimburi de produse sigure pentru consumatori și marketing responsabil. Standardele calității și a unei practici etice sunt foarte ridicate. practică și anumite reguli de siguranță, etichetare și împachetare.

Am ales să comercializam produse în cantitate mică astfel încât dacă clienții noștri cumpără produse pe care le folosesc mai puțin, calitatea uleiurilor scade in timp iar clientul nu risipește o cantitate mare de produs și de bani. Am ales o și variantă de 10ml pentru un ulei esențial care este foarte căutat și folosit și riscul de risipă și de expirare a produsului este foarte scăzut.

Al doilea distribuitor al nostru este unul român, o companie mică dar foarte profesionistă. Aici am descoperit oameni pasionați de muncă lor, oferă transparență, din discuțiile noastre cu ei am regăsit multe lucruri care se încadrează în codurile de practică etică. Mai mult de atât această, distilerie minunată are culturi ecologice de plante românești. Să sperăm că și noi vom ajuta la creșterea acestei distilerii și că vom beneficia de produse românești de înaltă calitate cât mai multă vreme de acum încolo.

Sustenabilitate, susținere

Încă de la prima idee a acestui frumos proiect am decis că este necesar să lucrăm cu persoane și proiecte sociale, non guvernamentale sau alte proiecte care au legătură cu sustenabilitatea. Întrucât suntem implicați într-un domeniu care are ecologia in criteriile de practica etica, iar în grupurile noastre de prieteni avem tot mai multi oameni implicati in ecologie, nu ne-a fost greu să ne sunăm prietenii și să le propunem o colaborare. Așa că fiecare săculeț din pânză pe care îl vom oferi la comenzi, va fi făcut de asociația Aternative Blue, o asociație non guvernamentală care se ocupă cu ecologia, sustenabilitatea, în mod special în educarea oamenilor despre viața fără plastic. Am ales să lucrăm cu Ioana pentru că este o persoană pasionată și implicată, este nevoie ca astfel de oameni și proiecte să găsească resurse de supraviețuire pentru că Pământul fără ei ar fi mult mai poluat. Ea este și indrumatoarea noastră când vine vorba de alegeri etice ale recipientelor, ale accesoriilor și ale altor factori pe care putem să îi îmbunătățim.

Sperăm că în viitorul apropiat colaborarile noastre sustenabile și de susținere reciprocă vor fi mai multe și că vom putea împărtăși cu voi, clienții noștrii de nădejde, cât mai multe lucruri pozitive.