Aplicarea uleiurilor esențiale la nivel subtil

În general știm ce parte a plantei să folosim pentru a face ceaiuri, siropuri și alte băuturi de sezon de ale căror beneficii să ne bucurăm atunci când avem nevoie. Începem să ne obișnuim și cu uleiuri esențiale nominale care ajută în diferite afectiuni și simptome. Studiul aromaterapiei oferă informații cu privire la componența biochimică și beneficiile din punct de vedere farmacologic dar pentru a înțelege pe deplin cum lucrează o plantă trebuie să privim dincolo de descrierea caracteristicilor ei. Puterea vindecătoare provine de la energia subtilă pe care planta o emite în funcție de partea din care s-a extras uleiul esețial și este bine să ne familiarizăm și cu acestea întrucât fiecare oferă o stare diferă.

Rădăcinile centrează

Uleiurile esențiale extrase din rădăcini ne ancorează în realitate oferind totodata suport emoțional si o conexiune profundă cu Pământul prin susținerea primei chakre, Muladhara, și a părții corpului căreia aceasta îi corespunde. Muladhara chakra reprezintă viață și supraviețuirea noastră pe această planetă. Așa cum rădăcina împământenește, hrănește și ancorează planta în fața intemperiilor beneficiile uleiului extras din ea trebuie să se oglindească în starea noastră de echilibru și siguranță în propriul corp. Efectele uleiurilor sunt de calmare, sedare și centrare. Pe situl mooma gasiti uleiul esențial extras din rărădină de Angelica (Angelica archangelica).

Rășinile vindecă

Înâlnite și în istoria antică, venind din Egiptul antic, rășinile însoțesc spiritualitatea și sunt extrem de puternice folosite în paralel cu rugăciunile, meditația sau în ceremonii.  Podusă de celulele externe ale copacului așa cum tinde și spiritul nostru să-și depășească condiția, prin meditație și nu numai, rășina iese prin scoarța copacului pentru a steriliza rana. Pentru om, uleiurile extrase din rășini procedează la fel, vindecă și cicatrizează rănile emoționale ajutând la schimbarea unor credințe ori comportamente vechi, considerate împământenite în noi dar dăunătoare. Uleiurile esențialale care oferă aceste beneficii și pe care le puteți găsi pe situl mooma sunt Tămâia (Boswellia carterii) și Mirul (Commiphora myrrha).

Semințele și puterea interioară

Sămânța este planta embrion învelită în coajă iar uleiurile extrase din semințe, fructe de pădure și din coji de semințe corespund în general sistemului reproductiv, celei de-a doua și a treia chakra Svadhisthana respectiv Manipura. Svadhisthana “lăcașul eu-lui” este responsabilă pentru sistemul nostru imunitar, de relații, creativitate  și energia sexuală așadar este normal ca uleiurile extrase din semințe să aibă legătură directă cu tot ceea ce înseamnă viață, nou și creație. Având un potenția vital imens, semințele reprezintă forța care așteaptă să spargă coaja izbucnind la viață, să germineze creând vlăstari. Svadhisthana este așadar forța noastră interioară, depozitul nostru de enrgie care se revarsă armonios în corp. Uleiurile esențiale care ne oferă astfel de beneficii și pe care le găsiți pe situl mooma sunt: Chiparosul (Cupressus sempervirens) și Coriandrul (Coriandrum sativum).

Fructele – ieșirea din impas

Uleiurile esențiale provenite din fructe au un efect înălțător atât emoțional cât și spiritual. Când avem nevoie de curățarea energiilor, a gândurilor care ne blochează emoițional și spiritual, ele sunt de mare ajutor. Pe plan emoțional citricele sunt benefice pentru ieșirea din hora interminabilă depresiilor iar pe plan fizic ele ajută la drenajul limfatic. Aceste uleiuri ne îndeamnă să privim și să mergem înainte încrezători și bucuroși, având o atitudine pozitivă, dulce și proaspătă precum mirosul unei coji de portocală atunci când desfacem fructul. Majoritatea uleiurilor esențiale extrase din citrice sunt fototoxice însă nu și Mandarina care este preferata multora. Uleiuri esențiale care ne oferă astfel de beneficii beneficii și pe care le găsiți pe situl mooma sunt:: Lămâia (Citrus limon), Mandarina( Citrus reticulata), Grapefruitul (Citrus paradisi), Lime (Citrus Aurantifolia)

Florile și inima

Uleiurile esențiale extrase din florile plantelor sau a copacilor rezonează cu inima atât fizic cât și emoțional alinând sufletele, oferind suport emoțional, deschid inima și scot la suprafață iubirea pentru tot ce ne înconjoară. Chakra inimii, Anahata, este locul unde sălășluiește identitatea nostră Divină, dragostea necondiționată pentru noi înșine și pentru Divinitate așadar uleiurile corespunzătoare ei reprezintă fericirea și bucuria pentru viață.

Pe plan fizic uleiul de Ylang Ylang (Cananga odorata) ajut în scăderea tensiunii arteriale. Uleiuri esențiale care ne oferă astfel de beneficii beneficii și pe care le găsiți pe situl mooma sunt: Lavanda (Lavandula angustifolia), Geranium (Geranium Pelagonium graveolens), Trandafirul (Rosa damascena), Mușețelul (Matricaria chamomilla), Iasomia (Jasmine grandifloram), Neroli( Citrus aurantium) Ylang Ylang ( Cananga odorata).

Frunzele (ace, conifere, tufe) și sistemul respirator

Uleiurile esentiale care sunt distilate din frunze, ace și conuri corespund în mod natural sistemului nostru respirator deoarece aceste părți de planta sau copac permit plantei înseși să respire. Frunza este prin definiție un organ aerian specializat în fotosinteză și producerea oxigenului iar uleiurile extrase din ea ne ajută în mișcare și respirație profundă atât fizică cât și emoțională.

Uleiurile esențiale care ne oferă astfel de beneficii și pe care le găsiți pe situl mooma sunt: Eucaliptul ( Eucalyptus Radiata), Menta (Mentha Piperita), Pin (Pinus Sylvestris). Busuiocul (Occimum basilicum), Mirtul (Mirtus communis), Pinul (Pinus sylvestris), Patchouli (Pogostemon cablin), Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), Litsea cubeba, Palmarosa (Cymbopogon martinii), Lemongrass (Cymbopogon citratus), Maghiranul sălbatic (Thymus mastichina).

Lemnul protejează

Uleiurile provenite din distilatrea lemnului sunt extrem de protective, ne oferă suport și le simțim profund în interiorul nostru. Asemănătoare cu uleiurile provenite din rășini și acestea ajută la vindecarea rănilor emoționale profunde, vechi. Fiind axa lemnoasă principală a plantei, trunchiul îi oferă suport crengilor el fiind susținut direct de rădăcini.

Uleiurile esențiale de Santal (Santalum album), Lemn de trandafir (Dalbergia sissoo) sau Cedru (Cedrus atlantica) ne dau putere și suport în centrul corpului, ne ajută să fim împământeniți dar în același timp să creștem și să ne lungim sus, pănă la cer. Aceste uleiuri sunt paralele cu sistemul osos, cu scheletul nostru ajutându-ne să ne ținem puternici, solizi.

Spune-ți părerea